4.7 Trustpilot
Gratis ombytning

Klister

Klister er en anden type af fæstevoks, der bruges, når temperaturen kommer op over nul grader, og sneen bliver våd og sjappet. Som det ligger i navnet, er det en fæstevoks, som er mere klistret end det normale. Klisteret forhindrer bagglid på dine langrendsski, når du traver ud af sporet.

Lazy loading test image

Hvad er klister?

Klister er noget man smører under midten af langrendsski for at få bedre fæste og for at kunne give et bedre kick. Man bruger derfor kun klister til langrendsski. Klister minder om fæstevoks, men er sjovt nok mere klistret. Klister bruges oftest i tøsne når temperaturen stiger. Det er med til at sikre et godt afsæt uden at skiene glider væk under en. Klister skal ikke varmes op for at kunne påføres på skien.

Findes der forskellig klister?

Ja der findes flere forskellige typer klister. Der findes blandt andet klister i forskellige grader alt efter hvilken temperatur man skal bruge skiene i. Som udgangspunkt skal du vælge den klister der passer til den temperatur du skal stå i. Er du i tvivl om hvilken en du skal vælge er du velkommen til at ringe til os.

Lazy loading test image

Kan man vælge forkert klister?

Ja man kan godt vælge en forkert klister. Har man eksempelvis valgt en forkert klister, vil sneen enten sætte sig fast på skiene eller ikke kunne fæstne og du vil derfor ikke få det rette afsæt. Falder temperaturen skal du derfor også vælge en fæstevoks i stedet for klister.

Lazy loading test image

Hvordan påføres klister?

klister skal ligesom fæstevoks påføres i fæstezonen, altså under foden på langrendsskiene. Man påfører et tyndt lag som efterfølgende skal gnides ind i sålen ved at køre hurtigt frem og tilbage med en korkklods. Mange æsker til fæstevoks har derfor en påmonteret korkklods på bagsiden af æsken, så man kan bruge den til at glide fæstevoksen ind med. Denne process skal du gentage 3-4 gange for at få det optimale resultat.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@ski-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00