4.7 Trustpilot
Gratis ombytning

Glidevoks

Glidevoks er til for at give det bedste glid i skiene. Du kan sagtens påføre glidevoksen selv og endda relativt nemt. Glidevoksen skal lægges forrest og bagerst på langrendsskiene og IKKE i fæstezonen. Gør du det, kan fæstevoksen ikke hænge ordentligt fast på skien, og du vil opleve bagglid.

Lazy loading test image

Hvad er glidevoks?

Glidevoks er som navnet indikerer lavet til at give dine alpin eller langrendsski et godt glid. Glidevoksen skal sørge for at både det forreste og det bagerste af dine ski er glatte, så du får mest muligt fremdrift når du løber langrend. På alpinski skal glidevoksen smøres på hele skien, så man får det bedste glid. Glidevoks er en hård klump voks som skal opvarmes for at smøres på skiene. Man kan dog også få glidevoks som ikke skal varmes op, men som derimod er lige til at smøre på. Disse er nemme at have med på skiferien, så man hurtigt og nemt kan give skiene ekstra voks.

Hvordan vokser man ski?

Når du skal påføre voksen på skiene, er det vigtigt man får stabiliseret sine ski så de er nemme at arbejde med. Derudover skal skiene ikke være låst af, da de skal kunne bevæge sig når de bliver varme. Man starter med at varme voksen op med et strygejern, hvorefter man påfører voksen på sine ski med små dråber. Herefter kører man strygejernet over skiene for at fordele voksen. Til sidst lader man det tørre, hvorefter man fjerner alt overskydende voks med en plexi skraber.

Lazy loading test image

Findes der forskellig voks?

Ja der findes mange forskellige typer glidevoks. Der findes blandt andet voks i forskellige grader alt efter hvilken temperatur man skal bruge skiene i. Dette bruger man dog mest til langrend hvor et godt glid er altafgørende for hastigheden. Skal man blot vokse alpinski kan man fint nøjes med at købe en universalvoks.

Lazy loading test image

Hvor ofte skal man påføre glidevoks?

Voks holder typisk 4-5 dage på ski. Herefter skal man påføre igen for at få det rigtige glid. Derfor kan det være en fordel at have en “easy glider” med på skiferien, som er nem at påføre ud at skulle varme voksen op. Der er dog forskel på hvor hårdt underlaget slider på voksen, og man kan derfor nogle gange kører længere eller kortere på en voksning alt efter forholdene. Hvis man blot sørger for at vokse skiene inden skiferien, er det typisk ikke noget problem at stå med det i en uge uden at vokse det før man skal afsted igen.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@ski-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00