4.7 Trustpilot
Gratis ombytning

Fæstevoks

Med fæstevoks fra SWIX er du godt kørende. Vi forhandler fæstevokst til langrendsskiene og har voks til forskellige temperaturer. Skal du afsted på tur, anbefaler vi, at du tager lidt ekstra voks med i rygsækken, da det kan blive slidt af i løbet af dagen.

Lazy loading test image

Hvad er fæstevoks?

Fæstevoks er noget man smører under midten af langrendsski for at få bedre fæste og for at kunne give et bedre kick. Man bruger derfor kun fæstevoks til langrendsski. Fæstevoks er med til at sikre et godt afsæt uden at skiene glider væk under en. Fæstevoks er modsat glidevoks mere klistret og blød. Fæstevoks skal derfor heller ikke varmes op for at kunne påføres på skien.

Findes der forskellig fæstevoks?

Ja der findes mange forskellige typer fæstevoks. Der findes blandt andet fæstevoks i forskellige grader alt efter hvilken temperatur man skal bruge skiene i. Som udgangspunkt skal du vælge den fæstevoks der passer til den temperatur du skal stå i. Er du i tvivl om hvilken en du skal vælge er du velkommen til at ringe til os.

Lazy loading test image

Kan man vælge forkert fæstevoks?

Ja man kan godt vælge en forkert fæstevoks. Har man eksempelvis valgt en forkert voks, vil sneen klistre fast på skiene og du vil derfor ikke få det rette afsæt.

Lazy loading test image

Hvordan påføres fæstevoks?

Fæstevoks skal som nævnt påføres i det man kalder fæstezonen, altså under foden på langrendsskiene. Man påfører et tyndt lag som efterfølgende skal gnides ind i sålen ved at køre hurtigt frem og tilbage med en korkklods. Mange æsker til fæstevoks har derfor en påmonteret korkklods på bagsiden af æsken, så man kan bruge den til at glide fæstevoksen ind med. Denne process skal du gentage 3-4 gange for at få det optimale resultat.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@ski-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00