4.7 Trustpilot
Gratis ombytning

Bindinger

Hvilke bindinger du skal vælge til dine ski, er lidt ligesom at vælge skistøvler. Det afhænger af din erfaring og måde at køre på. Der findes utrolig mange forskellige bindinger, som varierer i stivhed og fleksibilitet. Vi hjælper dig derfor gerne med at vælge de rigtige bindinger til dine ski.

Lazy loading test image

Vælg de rigtige bindinger

Vi anbefaler de stivere bindinger til erfarne skiløbere, da der er mere kraftoverførsel i dem, og du har langt mere kontrol over skiene og dine bevægelser. Typen på bindingen afhænger også af, om skiene skal bruges til touring, alpin eller freestyle. Mulighederne er mange, så hvis du er i tvivl om, hvilke bindinger du skal vælge, er du altid velkommen til at ringe til os. Vi har helt sikkert det rigtige sæt bindinger til dig. Husk, at korrekt indstilling af bindinger er vigtig for, at de udløser korrekt.

Hvad er en stiv binding?

Alle bindinger har en stivhed. Det betyder kort sagt hvor meget kraftoverførsel der er i dem, hvor nemt de ryger af, og hvor robuste de er. Stivheden i en binding bliver defineret med det der kaldes for DIN. En DIN er en værdi som bindingen kan sættes på alt efter hvilken støvle man har og hvor meget man vejer. Jo højere DIN tallet er jo stærkere er bindingen. Alle bindinger er dog justerbare når det gælder DIN, så nogle har en maks DIN på 11 for eksempel og nogle en på 13.

Lazy loading test image

Hvorfor skal man have en binding?

For at kunne stå på ski er bindingen ret essentiel at have. Bindingen sørger for at skiene sidder fast på dine fødder og at du har kontrol over skiene. Bindinger sørger også for skiene ryger af når de skal ryge af for at du ikke kommer slemt til skade. Dog skal du være opmærksom på at mange ski har bindinger på i forvejen. Her behøver du ikke at købe bindinger ved siden. Det er typisk piste ski, som har bindinger på i forvejen.

Lazy loading test image

Typer af bindinger

Der er flere forskellige typer af bindinger når vi snakker ski. Hver type binding bruges til forskellige formål på bjerget, så det er en ret væsentlig ting at holde øje med inden køb af binding. Den ene type er den "klassiske binding". Den er god allround og kan det meste hvad en binding skal kunne. Der er ikke noget specielt ved denne. Så er der typen frame binding. Frame bindingen er også en "klassisk binding", men den kan gøres løs så du kan løfte hælen sammen med bindingen. Denne type binding er god til touring, men vejer lidt mere, så typisk kun de korte ture. Til sidst er der tech bindingen. Det er en rigtig offpiste binding, som bruges til de lange touring ture. Her kan man gøre hælen fri, så du kan gå med skiene.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@ski-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00